Home    |    Clinics    |    Wie zijn wij ?

Hekwerken    |    Hengsten    |    Westernzadels


Jeff Sanders
 

SQUIRREL LOGIN
 
IPLOG
Jeff Sanders
Jeff is geboren en getogen in California, en geeft les in de zgn. Vaquero stijl, cq. de klassieke Californische rijstijl. Hij kan bogen op een ervaring en erfenis in deze stijl die al bijna 100 jaar van vader op zoon werd overgedragen en geeft al jaren clinics over de hele wereld.
Zijn rijstijl kenmerkt zich door rust, respect en het creëren van een mooi paard, wat aan minimale hulpen genoeg heeft. De Vaquero stijl is een erfenis van de Spaanse conquistadores en dat zie je terug in het gebruikte harnassement, met name de bitten en zadels.
 
De Vaquero zal zijn paard opleiden van jong paard tot “bridle horse” (straight up in the bridle), via het two rein systeem; het gebruik van zowel de hackamore (bosal) als het bit. Overigens worden niet alle paarden “bridle horses”, sommigen zullen hun leven lang alleen in de bosal gereden worden. Het gebruik van het zgn. spade bit is niet voor alle paarden weggelegd en er is maar een handvol ruiters die met deze bitten overweg kan. Het spade bit, net als de bosal en de hele Californische stijl, gaat uit van "signaal rijden", dus geen continue hulpen zoals men dat vaak ziet. Het bit en de bosal zijn communicatie middelen waar nooit aan getrokken mag worden! De hulpen moeten zo minimaal mogelijk zijn.
 
De paarden zijn de trots van de Vaquero, mede daarom zal een echte Vaquero zijn paard ook van jong tot oud blijven rijden, want alleen dan kun je laten zien hoever de combinatie is gekomen, en op hoe weinig hulpen de moeilijkste oefeningen gereden kunnen worden!

Jeff komt op 6, 7 en 8 juli 2018 weer les
geven in deze rijstijl, interessant voor iedereen,
ook “niet-Vaqueros” die willen leren hoe een
(western) paard dressuurmatig en met
minimale hulpen opgeleid kan worden.
Ook voor wedstrijdruiters kan dit een
welkome aanvulling zijn.
 
Zie website: californiabridlehorse.com
 
Jeff Sanders in Californië 
Terug: Rijkunst Clinics