Home    |    Clinics    |    Wie zijn wij ?

Hekwerken    |    Hengsten    |    Westernzadels

António Borba Monteiro
 
 
SQUIRREL LOGIN
 
IPLOG
António Borba Monteiro
Leraar in de klassieke rijkunst, en grootmeester aan de Portuguese School of Equestrian Art. Antonio is in Portugal geboren in een familie van ruiters en paardenfokkers. Hij heeft het paardenvak geleerd van zijn oom, grootmeester Guilherme Borba, die hem heeft opgeleid in de fokkerij van Lusitano paarden en in de klassieke rijkunst. Guilherme Borba is de oprichter van de Portugese Hogeschool.
Buiten zijn passie voor paarden heeft hij een opleiding en graad in techniek gehaald en deze kennis steunt hem om de dynamiek en trainingsmogelijkheden van paarden te begrijpen en interpreteren.
 
Sinds 1981 is Antonio ruiter bij de Portuguese School of Equestrian Art (EPAE), weer onder leiding van zijn oom Guilherme die hem nu introduceert bij Nuno Oliveira, de leraar van Guilherme. Antonio krijgt de enorme eer en verantwoordelijkheid om met Nuno’s paarden te werken als deze naar Australie gaat. De woorden van grootmeester Nuno waren: “als je mijn paarden kan verbeteren, dan krijg je ze van mij”.
Sinds 1988 is Antonio grootmeester aan de Portugese School, waar hij deelneemt in de shows en opleiding van paarden en ruiters. Hij is de man die de paarden en ruiters de schoolsprongen leert, zowel op de Portugese als zijn eigen school, met de hulp van zijn oom en collega’s. Hij heeft tevens deelgenomen aan nationale en internationale dressuurwedstrijden met de Alter Real paarden van de Portugese school.
Thuis continueert hij het werk van Guilherme, nl. het selecteren en fokken van Lusitano’s en lesgeven. Op Casal de Santo Andre, gelegen in een oase van rust in een buitenwijk van Lissabon, leidt hij paarden en ruiters op van alle leeftijden en niveaus. Iedereen die dat graag wil en zijn passie wil delen is welkom.
 

Watch on YouTube:
Rico Lusitano Horse Stallion
Presentatie-website:
www.santoandrelusitanos.com
 
Spaanse Dressuur
 
Terug: Rijkunst Clinics